Vaša košarica je prazna!

Garancija

Garancijo za vse pri nas kupljene rabljene računalnike zagotavlja dobavitelj. Garancija je lahko 6 ali 12 mesecev, kar je navedeno v lastnostih izdelka. Garancija prične veljati z dnem prodaje, kar dokazujete z računom. V primeru, da imajo računalniki še originalno garancijo proizvajalca velja tista garancija, ki je daljša. Garancija velja le za originalno konfiguracijo, ki je zapisana na računu. Dodajate lahko le RAM, trdi disk in grafično kartico. V kolikor boste vgradili nove komponente ali izvajali druge posege v računalnik (npr. menjava originalno vgrajenih RAM-ov in trdega diska) garancije ne boste mogli uveljavljati. Garancija ne velja v primeru:

  • če je potekel garancijski rok,
  • če so bile zamenjane katerekoli komponente znotraj računalnika in je v izdelek posegala nepooblaščena oseba,
  • če so na ohišju vidne mehanske poškodbe oz. je kupec z izdelkom malomarno ali nestrokovno ravnal,
  • okvar zaradi višje sile, izteka baterij, čiščenja…,
  • nedelovanja PC sistema zaradi porušene programske opreme (brisani ali napačno naloženi gonilniki, brisan operacijski sistem…)
  • v primeru padca, razbitja, politja, vpliva nenormalne vlage in temperature,eksplozije, neposrednega udara strele, neposrednega delovanja električne energije zaradi zemeljskega stika, kratkega stika, previsoke napetosti, elektronskega naboja, elektromagnetnih motenj in podobno.

Baterije v prenosnikih

Garancija na baterije v prenosnikih je 6 mesecev, razen, če ni navedeno drugače. Z garancijo zagotovljeno delovanje baterije je minimalno 30 minut (večina baterij prenosnikov deluje 1-1.5 ure). Če po prevzemu naročenega prenosnika ugotovite, da vaša baterija zdrži manj kot 30 minut, nas prosimo kontaktirajte in jo bomo zamenjali.

Uveljavljanje garancije

S kratkim opisom napake in kopijo računa vrnite računalnik po pošti ali osebno. Stroške dostave oz. vračila računalnika nosi stranka. Brez računa popravilo v garancijskem roku ne bo brezplačno, saj garancije ne moremo upoštevati. Vaš računalnik bo pregledan in popravljen v najkrajšem možnem času. Za izdelek, ki ne bo pregledan in popravljen v roku 10-ih dni od vračila računalnika, se podaljša garancijska doba za čas popravila. V primeru, da je izdelek nepopravljiv oziroma stroški popravila presegajo vrednost izdelka, pa zanj še vedno velja garancija, se reklamiran artikel zamenja ali se izda dobropis v vrednosti izdelka oziroma se dogovori za drugo rešitev, ki je sprejemljiva za obe strani. Ne jamčimo za izgubo podatkov na trdem disku ali škodo, zaradi nezmožnosti uporabe izdelka..

Neupravičena reklamacija.

Reklamacija ni upravičena, če računalnik okužijo virusi. Virusi povzročajo delovanju računalnika nemalo težav, uporabniku pa slabo voljo. Priporočamo namestitev legalne protivirusne zaščite katero redno posodabljajte. Če ste uporabnik SiOL storitev priporočamo namestitev vrhunske protivirusne zaščite Kaspersky antivirus. Za vse dodatne informacije nas kontaktirajte.