Simulacija osončja

Ta spletna stran ponuja vizualno simulacijo Osončja, ki prikazuje sedem glavnih teles: Sonce, Merkur, Venero, Zemljo, Mars, Jupiter in Saturn. S to interaktivno simulacijo lahko:

Raziskuješ Osončje: Povleci z miško zaslon, da premikneš pogled po simulaciji, in se približaš ali oddaljijš od planetov s pomočjo koleščka miške.
Ogledaš Podatke o Planetih: Ko postaviš miškin kazalec nad katerikoli planet, se prikažejo podrobne informacije o tem planetu, vključno z opisom, premerom, časom rotacije, povprečno temperaturo in sestavo atmosfere.
Opazuješ Faze Lune: Simulacija vključuje tudi prikaz trenutne faze Lune, ki kroži okoli Zemlje.

Ta simulacija je bila ustvarjena s pomočjo JavaScripta in uporablja HTML5 Canvas za vizualno predstavitev. Medtem ko je ta simulacija koristna za splošno razumevanje položaja in informacij o planetih, je za natančnejše astronomske preračune ali naprednejše simulacije priporočljivo uporabiti specializirane programe.

Priporočam:

Celestia: To je brezplačna aplikacija za raziskovanje vesolja v 3D. Omogoča ti, da potuješ po vesolju v skoraj kateri koli smeri in časovni skali.
Orbiter: To je brezplačni vesoljski simulacijski program, ki ti omogoča, da raziskuješ vesolje v simuliranih vesoljskih plovili.

Trenutni položaj planetov in razdalja od SoncaSoglasje glede piškotkov: S to spletno stranjo se uporabljajo piškotki, ki pomagajo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.